10 gezinsvriendelijke campings in Nederland

IIlse 17 september 2023 07:01

Op zoek naar de perfecte gezinsvakantie? Nederland heeft een groot aanbod aan gezinsvriendelijke campings waar de hele familie zich kan vermaken. Van campings met animatieteams tot natuurcampings met speeltuinen en zwembaden; er is voor elk wat wils. In dit artikel hebben we de 10 beste gezinsvriendelijke campings in Nederland voor je op een rijtje gezet.

1. Camping 'De Paal'

Gelegen in het mooie Brabant, staat Camping 'De Paal' bekend als een van de beste campings voor kinderen. Met een waterparadijs, speeltuinen en een eigen kinderboerderij, zullen de kleintjes zich geen moment vervelen.

2. Recreatiepark 'De Leistert'

Dit recreatiepark in Limburg heeft een subtropisch zwemparadijs, een indoor speeljungle en zelfs een eigen bowlingcenter. Voor de ouders zijn er ruime kampeerplaatsen en luxe accommodaties beschikbaar.

3. Vakantiepark 'Dierenbos'

Vakantiepark 'Dierenbos' in Noord-Brabant is perfect voor gezinnen die van dieren en natuur houden. Met een eigen kinderboerderij en vlakbij de natuur, zal dit park zeker een hit zijn bij de kinderen.

4. Duinrell

Voor een camping vlakbij een attractiepark, zoek niet verder dan Duinrell. Gelegen in Zuid-Holland, heeft deze camping niet alleen toegang tot het attractiepark, maar ook tot het tropische Tikibad.

5. 'De Sprookjescamping'

Deze camping in Overijssel is speciaal ontworpen voor gezinnen met jonge kinderen. Met sprookjesfiguren, theatershows en speeltuinen zullen de kinderen zich hier zeker vermaken.

6. Camping 'De Pekelinge'

Deze camping in Zeeland heeft veel te bieden voor het hele gezin. Met een overdekt zwembad, speeltuinen en diverse sportvelden is er genoeg te doen voor iedereen.

7. 'Het Land van Bartje'

'Het Land van Bartje' in Drenthe is perfect voor de fietsliefhebbers. Met mooie fietsroutes in de omgeving en een eigen kinderclub, is dit de ideale plek voor een actieve vakantie.

8. Camping 'De Wildhoeve'

Deze camping in Gelderland biedt een unieke ervaring met een eigen sterrenwacht, natuurbad en speelbossen. Het is een geweldige plek voor gezinnen die houden van avontuur en ontdekken.

9. Camping 'De Zandstuve'

In Overijssel vind je Camping 'De Zandstuve'. Deze camping heeft een indoor speeltuin, een zwembad en een eigen theater. Daarnaast is er een uitgebreid animatieprogramma voor de kinderen.

10. Camping 'Bakkum'

Gelegen aan de Noord-Hollandse kust, is Camping 'Bakkum' een van de oudste campings van Nederland. Met een prachtig duingebied en de zee op loopafstand, is dit een ideale plek voor gezinnen die houden van het strand.

Nu je weet welke campings het meest gezinsvriendelijk zijn, kun je gaan plannen voor de perfecte gezinsvakantie. Onthoud dat het belangrijkste is om te genieten van de tijd samen, ongeacht waar je besluit te gaan kamperen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.