10 gezonde en lekkere avondmaaltijden voor kinderen

IIlse 16 oktober 2023 15:32

Het bereiden van avondmaaltijden die zowel voedzaam als aantrekkelijk zijn voor kinderen kan een uitdaging zijn. We hebben een lijst samengesteld van tien gezonde en lekkere avondmaaltijden die uw kinderen zeker zullen waarderen. Deze maaltijden zijn niet alleen gezond en heerlijk, ze zijn ook eenvoudig te bereiden.

1. Spaghetti Bolognese met verborgen groenten

Een klassiek gerecht met een twist. Deze spaghetti bolognese zit vol met verborgen groenten zoals wortelen en courgette, ideaal om ervoor te zorgen dat uw kinderen voldoende groenten binnen krijgen. Het is zowel voedzaam als heerlijk.

2. Kip en zoete aardappel curry

Deze milde curry is een hit bij de kinderen. Het is gemaakt met malse stukjes kip en zoete aardappel, wat het een zoete en smaakvolle toets geeft. Bovendien zit het vol met voedingsstoffen.

3. Zelfgemaakte pizza met volkoren bodem

Wie houdt er niet van pizza? Deze zelfgemaakte pizza met volkoren bodem is een veel gezondere optie dan de kant-en-klare varianten. Kinderen kunnen helpen met het beleggen van hun eigen pizza, wat zorgt voor een leuke gezinsactiviteit.

4. Vissticks met zoete aardappel frietjes

Een andere kindfavoriet. Deze zelfgemaakte vissticks met zoete aardappel frietjes zijn niet alleen lekker, maar ook super gezond. Ze zijn een geweldige bron van omega-3 vetzuren en vitamine A.

5. Gevulde paprika's met quinoa

Deze gevulde paprika's met quinoa zijn een geweldige manier om uw kinderen te introduceren aan quinoa. Ze zijn kleurrijk, voedzaam en heerlijk.

6. Kip fajitas met volkoren wraps

Deze kip fajitas met volkoren wraps zijn makkelijk te maken en zitten vol met smaak. Ze zijn een geweldige bron van eiwitten en complexe koolhydraten.

7. Griekse yoghurt pannenkoeken

Deze Griekse yoghurt pannenkoeken zijn een gezonde twist op de traditionele pannenkoeken. Ze zijn rijk aan eiwitten en calcium en zijn een geweldige manier om de dag te beginnen.

8. Vegetarische lasagne

Deze vegetarische lasagne is een geweldige manier om uw kinderen meer groenten te laten eten. Het is rijk aan vezels en vitamines en is heerlijk romig en smaakvol.

9. Kip teriyaki met bruine rijst

Deze kip teriyaki met bruine rijst is een verantwoorde en smaakvolle maaltijd. Het is rijk aan eiwitten en complexe koolhydraten en zit boordevol smaak.

10. Spinazie en feta pasta

Deze spinazie en feta pasta is een eenvoudige en voedzame maaltijd. Het is rijk aan ijzer en calcium en is heerlijk romig en bevredigend.

Het bereiden van gezonde en lekkere avondmaaltijden voor kinderen hoeft geen strijd te zijn. Met deze recepten kunt u maaltijden bereiden die uw kinderen zullen eten en die ook goed voor hen zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.