10 kindvriendelijke activiteiten voor in de achtertuin

IIlse 6 september 2023 23:07

Thuis blijven hoeft niet te betekenen dat het plezier stopt. Er zijn tal van leuke en spannende activiteiten die kinderen in hun eigen achtertuin kunnen doen. Hier zijn 10 leuke, educatieve en kindvriendelijke activiteiten die je in jouw achtertuin kunt doen.

1. Tuinschatzoeken

Zet een speurtocht op in jouw tuin voor de kinderen. Dit kan zo eenvoudig of complex zijn als je wilt, afhankelijk van de leeftijd en vaardigheden van de kinderen.

2. Waterballonnengevecht

Er gaat niets boven een goed waterballonnengevecht op een warme zomerdag. De kinderen zullen het heerlijk vinden en het is een geweldige manier om af te koelen.

3. DIY-bird feeder

Een vogelvoeder maken is een leuk en educatief project. Kinderen kunnen leren over de verschillende soorten vogels en hoe ze leven.

4. Achtertuin kamperen

Zet een tent op in de achtertuin en organiseer een kampeernacht. Ideaal voor een zomerse staycation.

5. Tuinieren

Leer kinderen over de natuur door ze te laten tuinieren. Ze kunnen hun eigen groenten en bloemen kweken, en dit bevordert verantwoordelijkheid en geduld.

6. Kunst en ambachten in de buitenlucht

Neem wat verf, penselen en papier mee naar buiten en laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Ze kunnen landschappen schilderen of met natuurlijke materialen werken.

7. Buitenspelletjes

Er zijn tal van klassieke buitenspelletjes zoals verstoppertje, tikkertje of touwtrekken die kinderen in de tuin kunnen spelen. Deze spelletjes helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en teamwerk.

8. Natuurwandeling

Maak een wandeling door de achtertuin en identificeer verschillende planten, bloemen en insecten. Dit bevordert de nieuwsgierigheid en de liefde voor de natuur.

9. Achtertuin bioscoop

Richt een outdoor bioscoop in met een beamer en lakens. Kinderen kunnen hun favoriete films kijken onder de sterren.

10. Bouw een boomhut

Als je een grote boom in de achtertuin hebt, is het bouwen van een boomhut een fantastisch project. Kinderen kunnen helpen met het ontwerpen en inrichten, en ze zullen er uren speelplezier hebben.

Met deze activiteiten wordt de achtertuin een avontuurlijke speelplaats. Het belangrijkste is om plezier te hebben en samen waardevolle herinneringen te maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.