5 ideeën voor gezonde ontbijten voor kinderen

IIlse 6 september 2023 07:02

Een voedzaam ontbijt is essentieel om de dag van je kind goed te beginnen. Vaak is het echter een uitdaging om iets gezonds te bedenken dat de kinderen ook echt lekker vinden. Om je te helpen, hebben we 5 geweldige ideeën voor gezonde ontbijten samengesteld die je kinderen zullen smaken.

Havermout met fruit en noten

Een gezonde combinatie van vezels, eiwitten en goede vetten. Je kunt de havermout op smaak brengen met wat honing of ahornsiroop en het fruit en de noten voorzien je kind van de nodige vitaminen en mineralen.

Ingrediënten Bereiding
50g havermout Kook de havermout in melk of water
Handjevol noten Voeg de noten toe
Vers fruit (banaan, appel, bessen) Voeg het fruit toe
Honing/Ahorns siroop Zoet de havermout naar smaak

Boekweit pannenkoeken

Boekweit is een geweldig alternatief voor traditionele pannenkoeken. Het is glutenvrij en vol mineralen. Voeg wat fruit en yoghurt toe voor extra smaak en voedingsstoffen.

Smoothie Bowl

Een smoothie bowl is een lekkere en voedzame optie voor het ontbijt. Je kunt experimenteren met verschillende soorten fruit en toppings, zoals muesli of noten.

Volkoren toast met avocadopasta en ei

Een eenvoudig maar voedzaam ontbijt. De avocado levert gezonde vetten, terwijl het ei zorgt voor de nodige eiwitten.

Griekse yoghurt met granola en fruit

Meng wat vetarme Griekse yoghurt met granola en je favoriete vruchten voor een ontbijt vol vezels en proteïnen.

Met deze 5 ideeën voor gezonde ontbijten kun je de dag van je kinderen gevarieerd en voedzaam starten. Vergeet niet dat elk kind verschillend is, dus wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Het gaat erom dat je volhoudt en blijft experimenteren totdat je iets vindt wat je kinderen lekker vinden en wat goed voor ze is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.