5 ideeën voor gezonde tussendoortjes voor kinderen

CCarlijn 30 september 2023 07:16

Als ouders willen we allemaal dat onze kinderen gezond en sterk opgroeien. Een van de belangrijkste manieren om dit te bereiken, is door ervoor te zorgen dat hun voeding voedzaam en uitgebalanceerd is. Naast de drie hoofdmaaltijden van de dag hebben kinderen ook tussendoortjes nodig om hun energie op peil te houden en om hen te helpen concentreren op hun activiteiten. Hier zijn vijf ideeën voor gezonde tussendoortjes die je voor je kinderen kunt bereiden.

1. Fruit en groente sticks

Het is geen geheim dat fruit en groenten rijk zijn aan vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Je kunt verschillende soorten fruit en groenten snijden in de vorm van sticks en ze serveren met een gezonde dip, zoals yoghurt of hummus.

2. Zelfgemaakte mueslirepen

Mueslirepen zijn een geweldige bron van vezels en kunnen een goede bron van eiwitten zijn, afhankelijk van de ingrediënten die je kiest. Je kunt zelfgemaakte mueslirepen maken met haver, noten, zaden en gedroogd fruit.

3. Yoghurt met vers fruit

Yoghurt is een uitstekende bron van calcium, wat essentieel is voor sterke botten en tanden. Je kunt yoghurt combineren met vers fruit voor een heerlijk en voedzaam tussendoortje.

4. Volkoren crackers met kaas

Volkoren crackers zijn rijk aan vezels en kunnen gecombineerd worden met kaas voor een eiwitrijk tussendoortje. Je kunt ook wat plakjes tomaat of komkommer toevoegen voor wat extra voedingsstoffen.

5. Smoothies

Smoothies zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je kinderen hun dagelijkse portie fruit en groenten binnenkrijgen. Je kunt verschillende combinaties van fruit en groenten gebruiken, en zelfs wat yoghurt of melk toevoegen voor extra eiwitten en calcium.

Hieronder is een tabel met de voedingswaarden van deze tussendoortjes.

Tussendoortje Calorieën Eiwitten Koolhydraten Vetten Vezels
Fruit en groente sticks 80 2g 18g 0g 4g
Zelfgemaakte mueslirepen 300 6g 45g 12g 4g
Yoghurt met vers fruit 150 8g 20g 3g 2g
Volkoren crackers met kaas 200 10g 20g 9g 2g
Smoothies 150 3g 35g 1g 3g

Het is belangrijk om te onthouden dat gezond eten niet alleen gaat over welk voedsel je eet, maar ook over hoe je het eet. Moedig je kinderen aan om langzaam te eten en echt te genieten van hun tussendoortjes. Dit kan hen helpen een gezonde relatie met voedsel te ontwikkelen en overeten te voorkomen. Bovendien, als je je kinderen betrekt bij het bereiden van hun tussendoortjes, zullen ze niet alleen plezier hebben, maar zullen ze ook meer waardering krijgen voor het voedsel dat ze eten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.