7 gezonde lunchideeën voor kinderen

IIlse 14 september 2023 09:52

Het vinden van gezonde lunchideeën voor kinderen kan een uitdaging zijn. Vooral als je wilt dat ze genieten van hun maaltijd, maar ook de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Hier zijn 7 ideeën voor gezonde lunches die uw kinderen zullen liefhebben.

1. Volkoren pannenkoeken met fruit

Volkoren pannenkoeken zijn een geweldige bron van vezels en kunnen gemakkelijk worden gemaakt met wat volkorenmeel, eieren en melk. Voeg wat vers fruit toe voor extra voedingsstoffen en zoetheid. Dit is een gemakkelijke en lekkere lunch die uw kinderen zullen verslinden.

2. Groente en hummus wraps

Maak een wrap met wat volkoren tortilla's, een spreiding van hummus, en voeg dan een verscheidenheid aan kleurrijke groenten toe. Dit is een geweldige manier om uw kinderen meer groenten te laten eten en ze zullen genieten van de smaak van de hummus.

3. Kip en quinoa salade

Een salade gemaakt met gekookte quinoa, gegrilde kip, en een verscheidenheid aan groenten is een voedzame en vullende lunch. U kunt er ook wat dressing overheen doen om het nog lekkerder te maken.

4. Zelfgemaakte pizza

Een zelfgemaakte pizza kan een gezonde lunch zijn als je het goed doet. Gebruik een volkoren pizzabodem, tomatensaus, en veel groenten. Voeg wat kaas toe en bak het in de oven tot het klaar is.

5. Pasta met groenten

Pasta gemaakt met volkoren pasta en een verscheidenheid aan groenten kan een vullende en voedzame lunch zijn. U kunt ook wat gegrilde kip of tofu toevoegen voor wat extra eiwit.

6. Broodje kalkoen

Een broodje gemaakt met volkoren brood, kalkoenfilet, sla, en tomaat is een eenvoudige en gezonde lunchoptie. Voeg wat mosterd of light mayonaise toe voor extra smaak.

7. Smoothie bowl

Een smoothie bowl gemaakt met bevroren fruit, yoghurt, en wat granola is een lekkere en voedzame lunch. U kunt ook wat noten of zaden toevoegen voor wat extra eiwitten en vetten.

Hier is een handige tabel die u kunt gebruiken als snel referentie:

Lunchidee Ingrediënten
Volkoren pannenkoeken met fruit Volkorenmeel, eieren, melk, vers fruit
Groente en hummus wraps Volkoren tortilla's, hummus, verse groenten
Kip en quinoa salade Quinoa, gegrilde kip, verse groenten
Zelfgemaakte pizza Volkoren pizzabodem, tomatensaus, verse groenten, kaas
Pasta met groenten Volkoren pasta, verse groenten, gegrilde kip of tofu
Broodje kalkoen Volkoren brood, kalkoenfilet, sla, tomaat
Smoothie bowl Bevroren fruit, yoghurt, granola

Deze 7 gezonde lunchideeën voor kinderen zijn gemakkelijk te maken en zitten boordevol voedingsstoffen die uw kinderen nodig hebben. Ze zijn ook leuk en lekker, dus uw kinderen zullen ernaar uitkijken om ze te eten. Probeer ze uit en maak van de lunchtijd een gezonde en gelukkige tijd voor uw kinderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.