De 10 beste bordspellen voor gezinnen

CCarlijn 6 september 2023 15:03

Met de toenemende populariteit van digitale games, is het soms gemakkelijk te vergeten hoe leuk traditionele bordspellen kunnen zijn. Niet alleen zijn bordspellen een uitstekende manier om quality time met familie door te brengen, ze kunnen ook helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals strategisch denken, probleemoplossing en teamwork. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 10 beste bordspellen die perfect zijn voor gezinnen.

1. Ticket to Ride

Ticket to Ride is een strategisch bordspel waarbij spelers treinroutes over de kaart bouwen. Het spel is gemakkelijk te leren en biedt genoeg uitdaging voor zowel kinderen als volwassenen. Een rondje duurt ongeveer 30 tot 60 minuten, wat perfect is voor een gezellige gezinsavond.

2. Catan

Catan is een van de populairste bordspellen ter wereld. Spelers verzamelen en ruilen grondstoffen om hun beschaving uit te bouwen. Catan is niet alleen leuk, maar ook educatief - het leert kinderen over strategie, onderhandeling en resource management.

3. Carcassonne

Carcassonne is een spel waarbij je een landschap bouwt door tegels aan te leggen. Het spel is snel, leuk en eenvoudig genoeg voor jonge kinderen, maar biedt ook voldoende uitdaging voor oudere spelers.

4. Codenames

Codenames is een teamspel waarbij je probeert om je teamgenoten te laten raden welke woorden bij jouw team horen, gebaseerd op aanwijzingen van één woord. Het is een geweldig spel voor grotere families of familiebijeenkomsten.

5. Monopoly

Monopoly is een klassiek bordspel waarbij je vastgoed koopt en huurt in een poging om je tegenstanders failliet te laten gaan. Het is een geweldig spel voor het hele gezin, al kan het soms wel wat competitief worden!

6. Scrabble

Scrabble is niet alleen leuk, maar ook een geweldig educatief spel. Het stimuleert kinderen om hun woordenschat en spelling te verbeteren. Bovendien kunnen de regels worden aangepast aan verschillende leeftijdsniveaus.

7. Twister

Twister is misschien geen traditioneel bordspel, maar het is een geweldige manier om de kinderen in beweging te krijgen. Bovendien zorgt het gegarandeerd voor heel wat lachpartijen!

8. Cluedo

Cluedo is een spannend detectivospel waarbij spelers proberen uit te vinden wie de moordenaar is. Het is een fantastisch spel om logisch denken en deductieve redenering te bevorderen.

9. Jenga

Jenga test de fijne motoriek en het geduld van spelers. Het doel is om blokken uit een toren te verwijderen en ze bovenop te plaatsen zonder dat de toren omvalt.

10. Dobble

Dobble is een snel en leuk observatiespel. Spelers moeten het identieke symbool tussen twee kaarten vinden. Het is gemakkelijk te leren en snel te spelen, wat het perfect maakt voor jonge kinderen.

Deze lijst is natuurlijk niet uitputtend. Er zijn veel geweldige bordspellen beschikbaar die geschikt zijn voor gezinnen, dus aarzel niet om te experimenteren en nieuwe spellen uit te proberen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.