De 10 beste educatieve apps voor kinderen

CCarlijn 29 augustus 2023 16:57

Het is geen geheim dat kinderen tegenwoordig dol zijn op technologie. Met de juiste apps kunnen tablets en smartphones een waardevol hulpmiddel worden voor het onderwijs van je kind. Hier zijn de 10 beste educatieve apps voor kinderen om het leerproces te verrijken en leuker te maken.

1. Duolingo

Duolingo maakt leren leuk en gemakkelijk met zijn game-achtige lessen. Het is geweldig voor het leren van nieuwe talen.

2. Khan Academy Kids

Deze gratis app biedt duizenden interactieve educatieve activiteiten voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Het omvat onderwerpen zoals wiskunde, wetenschap, lezen en kunst.

3. BrainPOP Jr. Movie of the Week

Deze app biedt een nieuwe geanimeerde film elke week, compleet met gerelateerde quizzen en activiteiten. Het is ideaal voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

4. Toca Lab: Elements

Deze app biedt een leuke en interactieve manier voor kinderen om de elementen van het periodiek systeem te leren.

5. ABCmouse.com

Deze app biedt een uitgebreid leerprogramma voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Het bevat meer dan 8.500 activiteiten die meer dan 850 lessen bestrijken.

6. Prodigy Math Game

Deze app maakt wiskunde leuk door het om te zetten in een avontuurlijk spel. Het is ideaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

7. Epic!

Epic! is een digitale bibliotheek voor kinderen met meer dan 35.000 boeken, leer video's, quizzen en meer.

8. Spelling Stage

Deze app is speciaal ontworpen om kinderen te helpen met hun spelling. Het heeft verschillende niveaus geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

9. Lightbot: Code Hour

Deze app introduceert kinderen in de wereld van programmeren door hen logica puzzels te laten oplossen.

10. Peekaboo Barn

Deze app is ideaal voor peuters en kleuters. Het helpt bij het leren van dierennamen en geluiden op een leuke en interactieve manier.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel deze apps kunnen helpen bij het onderwijs van je kind, ze geen vervanging zijn voor traditioneel leren. Zorg ervoor dat je kind ook voldoende tijd buiten doorbrengt, speelt en socialiseert met andere kinderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.