Gezonde snacks voor kinderen: 10 makkelijke recepten

IIlse 17 augustus 2023 15:53

Het is een steeds groter wordende uitdaging om kinderen gezond te laten eten, vooral als het om snacks gaat. Vaak grijpen we naar kant-en-klare tussendoortjes die vol zitten met suikers en ongezonde vetten. Gelukkig zijn er heel veel lekkere en gezonde snacks die je zelf kunt maken voor je kinderen. En met deze 10 makkelijke recepten kun je direct aan de slag.

1. Fruit spiesjes

Niets zo makkelijk en gezond als een fruit spiesje. Snijd verschillende soorten fruit in blokjes en rijg ze aan een stokje. Denk aan aardbeien, druiven, meloen of banaan. Serveer met een beetje yoghurt als dip.

2. Groente chips

Groente chips zijn een gezonden alternatief voor gewone chips. Je kunt ze maken van bijvoorbeeld zoete aardappel of wortel. Snijd de groente in dunne plakjes, doe er een beetje olijfolie over en bak ze in de oven tot ze knapperig zijn.

3. Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes zijn een lekkere, gezonde snack voor tussendoor. Meng havermout met een beetje honing, wat noten en gedroogd fruit en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

4. Groente muffins

Groente muffins zijn een leuke manier om extra groente binnen te krijgen. Je kunt ze maken met bijvoorbeeld courgette, wortel of spinazie. Meng de groente met wat bloem, eieren en kaas en bak ze in de oven.

5. Yoghurtijsjes

Yoghurtijsjes zijn een verfrissende traktatie op een warme dag. Je kunt ze maken met yoghurt en vers fruit. Doe de yoghurt en het fruit in een blender, giet het mengsel in ijsvormpjes en zet ze in de vriezer.

6. Energieballetjes

Energieballetjes zijn een gezonde snack vol vezels en eiwitten. Je maakt ze van noten, zaden, gedroogd fruit en havermout. Maal de ingrediënten in een keukenmachine tot een plakkerig mengsel, rol er balletjes van en zet ze in de koelkast om op te stijven.

7. Popcorn

Popcorn is een gezonde snack als je het zelf maakt. Pof de mais in een pan met een beetje olie en voeg naar smaak zout of honing toe.

8. Rijstwafels met beleg

Rijstwafels zijn een lichte snack die je kunt beleggen met wat je maar wilt. Denk aan avocado, hummus of een plakje kipfilet.

9. Smoothie

Een smoothie is een goede manier om fruit (en groente) binnen te krijgen. Je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer bijvoorbeeld eens een smoothie met banaan, aardbeien en een beetje yoghurt.

10. Pannenkoeken

Wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Maak ze eens wat gezonder door volkorenmeel te gebruiken en ze te beleggen met vers fruit.

Met deze eenvoudige, maar heerlijke recepten kan je kind volop genieten van lekkere en gezonde snacks. En het leuke is, de meeste van deze snacks kunnen de kinderen ook zelf maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.