Help je kind de waarde van geld begrijpen: 5 educatieve spellen

IIlse 17 september 2023 13:06

Het is nooit te vroeg om je kind te leren over de waarde van geld. Het begrijpen van geld en hoe het werkt is een essentiële vaardigheid voor het leven. Een leuke en effectieve manier om dit te doen is door middel van educatieve spellen. In dit artikel bespreken we 5 spellen die je kunt gebruiken om je kind te helpen de waarde van geld te begrijpen.

1. Monopoly

Monopoly is een klassiek bordspel dat kinderen op een speelse manier leert over geld verdienen, uitgeven en sparen. Het spel vereist strategisch denken en financiële planning, omdat spelers huizen en hotels moeten kopen en huren, en slim moeten omgaan met hun geld om niet failliet te gaan.

2. Pay Day

Pay Day is een bordspel dat spelers leert over het belang van budgetteren en plannen voor toekomstige uitgaven. Spelers verdienen geld door banen te doen en rekeningen te betalen, terwijl ze ook sparen voor grotere aankopen.

3. The Game of Life

The Game of Life is een ander populair bordspel dat kinderen leert over de verschillende financiële stappen in het leven, zoals naar school gaan, een baan krijgen, een huis kopen en met pensioen gaan. Het spel geeft een goed overzicht van de financiële levenscyclus.

4. Cashflow for Kids

Cashflow for Kids is een spel ontworpen door Robert Kiyosaki, de auteur van 'Rich Dad Poor Dad'. Het spel leert kinderen hoe ze geld kunnen verdienen, investeren en opbouwen van vermogen.

5. Act Your Wage

Act Your Wage is een spel van Dave Ramsey, een bekende persoonlijke financiële expert. In dit spel leren kinderen om schulden af te betalen en te sparen in 'kleine stapjes', een methode die Ramsey promoot in zijn boeken en seminars.

Hieronder vind je een handige tabel met een overzicht van de spellen:

Spel Leert over
Monopoly Geld verdienen, uitgeven en sparen
Pay Day Budgetteren en plannen voor toekomstige uitgaven
The Game of Life Financiële levenscyclus
Cashflow for Kids Geld verdienen, investeren en vermogensopbouw
Act Your Wage Schulden afbetalen en sparen

Door deze spellen te spelen, kunnen kinderen spelenderwijs leren over de waarde van geld en het belang van financieel beheer. Maar onthoud: hoewel spellen een geweldige leertool zijn, is het ook belangrijk om open en eerlijk te zijn over geld in je dagelijkse gesprekken met je kinderen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.